Oferta de Pasti in Delta Dunarii,reducere de la 30% pana la 50%

                                                Oferta de Paste 2014 Ortodox  : 17 aprilie -21 aprilie 2014
 

Sarbatoarea de Paste reprezinta sarbatoarea Învierii lui Iisus Christos. Începutul acestei sarbatori e vazut chiar în Cina cea de Taina, pâinea si vinul simbolizând sacrificiul trupului si al sângelui, ca pret al rascumpararii.

În traditia ortodoxa, începutul sarbatorii e marcat o data cu postul de sapte saptamâni.
O semnificatie foarte importanta o are Joia Mare din Saptamâna Patimilor. Din aceasta zi, taranii înceteaza lucrul la câmp si se concenteaza asupra casei, a curtii, pentru ca totul sa fie curat.
catre biserica

Oferta de Paste 2014 pe hotel plutitor in Delta Dunarii

Oferta de Paste este valabila si pentru persoanele care  nu sunt (sau sunt) constituiti  intr-un grup si doresc a se inscrie individual  pana la formarea uni grup de 18 pers capacitatea  hotelului  plutitor Anda 1 croaziera cu ponton plutitorsi Anda 2 ****

 
Locuri libere  18 pers/ hotel plutitor                     Rezervate :
                          36 pers/ 2 hoteluri plutitoare         Rezervate :

- Preturile acestui program pornesc de la numarul minim de persoane (10 persoane) pentru care coroaziera de paste a unui hotel devine valida si se reduc deasemeni in functie de numarul persoanelor inscrise, pana la limita de de 18 persoane / hotel plutitor sau 36 pers 2 hoteluri.

All Inclusive:
- programul (5 zile si 4 nopti) este destinat grupurilor de 18 sau 36 persoane (18 pers pe un hotel plutitor sau 36 pers pe doua hoteluri plutitoare).
- perioada desfasurarii: In saptamana Pastelui 2013

    75 euro / persoana /noapte cazare(grup de 18 persoane)

    70 euro / persoana / noapte cazare(grup de 36 persoane)

    TARIFELE NU INCLUD TVA


       NOTA :  Grup full nava 18 pers reducere 30% din a 4 noapte
                     Grup  full nave 36 pers reducere  50% din a 4 noapte


- Servicii incluse:

    cazare (copii pana la 10 ani beneficiaza de gratuitate in camera cu parintii)
    3 mese / zi + masa festiva de pasti.
    croaziera in Delta Dunarii cu hotel plutitor in Delta Dunarii
    barcile cu rame la dispozitia clientilor
    ustensile pescuit
    taxe ( Politia de frontiera, taxe portuare)
    barci cu motor si salupe rapide
    combustibil consumat zilnic de barcile cu motor
    momeli pescuit
    bar non-stop (apa minerala, cafea, bere, vin)
    meniu dietetic si vegetarian (precomanda)
    asigurare medicala

Traseul se va desfasura pe o perioada de 5 zile 4 nopti astfel:

Ziua 1: Portul Turistic Tulcea – Caraorman - Lac Lumina - Lac Puiulet - Lac Rosu si Rosulet -Crisan
Ziua 2: Crisan - Lac Fortuna ( Lac Bogdaproste – Lac Trei Iezere – Lac Radacinosu - Canal Lopatna - Sat Mila 23 - Lac Ligheanca – Lac Vacaru - Lac Fortuna )

Ziua 3: Lac Fortuna – Sat Mila 23 Seara de Paste in Sat 
Ziua 4: -Lacul Rotund - Lac Baclanestii Mari - Canal Sontea – Cap Candura - Lacul Nebunu – Canal Sireasa )salon hotel plutitor
Ziua 5: Lacul Nebunu – Bratul Tulcea – Portul Turistic Tulcea

Ziua 1:  Joi 17 aprilie

- Sosirea turiştilor în Tulcea, întâmpinarea si preluarea acestora , parcarea masinilor.
- Îmbarcare pe Hotelul Plutitor, inmanarea cheilor camerelor de cazare.pescuit la stiuca in delta dunarii
Comandantul navei impreuna cu echipajul va vor servi cu o tuica dobrogeana si va vor invita in restaurantul hotelului, unde vi se va face un mic instrunctaj ecologic si de securitate pentru perioada sejurului.

Dupa ce s-au stabilit toate nelamuririle (daca exista), cu perimisiunea dumneavoastra, navele vor parasi Portul Turistic Tulcea urmand traseul prestabilit pentru a ajunge in inima Deltei Dunarii in timp ce dumneavoastra la masa de pranz veti degusta preparatele gastronomice dobrogene si veti putea admira peisajele de pe Bratul Sulina timp de cca 4-6 ore.

Odata ajunsi pe Canalul Caraorman in apropierea localitatii Caraorman, a lacului Puilet dupa ce se va servi masa de seara putem incepe pregatirile unei seri pe placul dumneavoastra unde aveti optiunile unui moment linistit si odihnitor in mijlocul naturii sau o serata cu muzica si diferite elemente distractive (la propunerea noastra sau a dumneavoastra).

Ziua 2: Vineri 18 aprilie

Pescuit la stiuca in delta dunarii
Servirea micului dejun; continuarea traseului indreptandu-ne catre lacurile Lumina si Puiu unde se vor organiza concursuri de pescuit la crap si stiuca; Se serveste pranzul, continuare traseu catre canalul Litcov  unde putem pescui la crap iar in lacul Cuibul cu lebede si Isac ,Isacel si Uzilna putem pescui la stiuca; Se va servi cina dupa care se va innopta pe hotel.

A treia zi: Sambata 19 aprilie

   Servirea micului dejun dupa care vom vizita gruparea de lacuri Bogdaproste, Trei Iezere si lacul Lungu, aici aveti prilejul de a va inscrie la concursul de pescuit cu premii; imbarcare pe hotel pentru servirea pranzului (program de voie)in timp ce hotelul se va indrepta lin pe canalul Lopatina cu iesire la Mila 23; se va servi cina urmata de un foc de tabara pe mal cu diverse jocuri distractive; se va innopta pe hotel in apropierea localitatii Mila 23, unde vom acosta si vom face pregatirile necesare noptii de inviere.
Seara poate continua conform traditiei, mergand la biserica din Mila 23. La intoarcere de la biserca bucataria navei va fi pregatita pentru a servi masa festiva traditionala de paste.

A patra zi Duminica 20 aprilie -ziua de Paste

Servirea micului dejun dupa care ne vom transfera in barcile cu motor pentru a vizita satul pescaresc Mila 23,  lacul Ligheanca si Vacaru unde organizam concurs de pescuit, dupa care hotelul se va indrepta pe canalul Sontea si canalul Olguta pentru vizitarea lacului Furtuna, lac ce adaposteste un peisaj mirific din tinutul deltaic imbinata cu servirea pranzului pe mal ce consta in prepararea si servirea borsului pescaresc, si altor preparate din peste specific zonei (vor fi gatite din capturile proprii ale turistilor); imbarcare pe hotel si servirea cinei.

Ziua 4: Luni 21 aprilie

In timp ce servim micul dejun, hotelurile plutitoare se vor deplasa pe canalurile Sireasa si 36 cu destinatia Portul Turistic Tulcea, unde se va face debarcarea turistilor.

 
  Informatii necesare :
-Hotelurile ofera pensiune completa si bucatarie traditionala din Delta Dunarii; meniuri 70% preparate din peste, combinate cu legume si fructe proaspete, lapte, oua, carne; in meniuri: ciorba de peste, saramura de crap, somn la gratar, stiuca umpluta, icre de crap, icre de stiuca, pui de balta, scrumbii la gratar;
  - Sa intelegeti mai bine practic fiecare dintre aceste nave ce apartin flotei noastre (au lungime de 32 metri latime de 6 metri pe 3 nivele si fiecare nava este deservita de 4-6 pers pe functii -marinari ,capitan ,sef mecanic ,bucatar si ospatar,barcagii) ganditi-va ca e o casa plutitoare pe 3 nivele o iei din Tulcea pleci in croaziera in Delta ,te opresti unde vrei , la gura lacurilor sau pe canalele din Delta ,pleci cu barcutele prin toate jepsile dupa pasari sau la pescuit  ,ai toate conditiile de 4**** si cand te intorci de la plimbare te asteapta bucatari si ospatari cu meniurile calde ,cam asta facem noi aici in Delta din martie pana la revelion si ianuarie martie cu pescari de stiuca si vanatori .

Nota: Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit si in functie de conditiile meteo si cotele apelor
Observatii:
- Capitanul isi rezerva dreptul de a schimba ruta in caz de conditii meteo nefavorabile;
- Turistii vor trebui sa respecte regulile vasului ;
- Oferta este valabila pentru grupuri de la 18 pers (pe un hotel plutitor) sau 36 pers (doua hoteluri plutitoare)
- Transferuri la cerere
- Tarifele nu se vor modifica daca pretul motorinei ramane la 6.00 lei per litru 

 
 
OBICEIURI ROMÂNESTI DE PASTE

Pastele reprezinta sarbatoarea Învierii lui Iisus Christos. Începutul acestei sarbatori e vazut chiar în Cina cea de Taina, pâinea si vinul simbolizând sacrificiul trupului si al sângelui, ca pret al rascumpararii.

În traditia ortodoxa, începutul sarbatorii e marcat o data cu postul de sapte saptamâni.

O semnificatie foarte importanta o are Joia Mare din Saptamâna Patimilor. Din aceasta zi, taranii înceteaza lucrul la câmp si se concenteaza asupra casei, a curtii, pentru ca totul sa fie curat.
Tot în Joia Mare, femeile încep sa pregateasca pasca si sa vopseasca ouale.

Potrivit traditiei, la miezul noptii dintre sâmbata si duminica, oamenii se trezesc din somn în bataia clopotelor. Se spala cu apa curata, îsi pun staie noi, iau câte o lumânare si pornesc catre biserica.
Acasa le e îngaduit sa ramâna doar celor foarte bolnavi.

La biserica, preotul - cu Sfânta Evanghelie si crucea în mâna, urmat de alaiul de credinciosi - iese cu lumânarea aprinsa (Lumina) si înconjoara biseria de trei ori. Serviciul divin se desfasoara afara,
iar când preotul va rosti "Christos a înviat!" toti cei prezenti la acest serviciu religios vor spune "Adevarat a înviat!".
Raspunsul e recunoasterea tainei Învierii, iar aceasta va fi formula de salut timp de 40 de zile, pâna la Înaltarea Domnului.

Cu lumânarea aprinsa, fiecare se întoarce acasa si face o cruce mica pe peretele dinspre rasarit, afumându-l cu lumânarea, pe care o va pastra tot restul anului.

Oamenilor le este permis sa manânce bucatele (pasca/pâinea, ouale rosii, carnea de miel, sarea si vinul) abia dupa ce acestea se sfintesc si dupa ce fiecare persoana participa la Liturghie.

Se spune ca acei care ciocnesc oua rosii în ziua de Paste se vor întâlni si pe lumea cealalta.

Prima zi de Paste trebuie sa fie petrecuta linistit, fiind interzisa orice activitate distractiva. În aceasta zi, e interzis si somnul.

Luni, a doua zi de Paste, oamenii dau de pomana pentru cei morti, mergând, în cele mai multe cazuri, la cimitir. O credinta raspândita printre români e ca, timp de o saptamâna de la Înviere, portile
Raiului sunt deschise larg. Tocmai de aceea se spune ca sufletele celor care mor în Saptamâna Luminata ajung direct în Rai.

În functie de zonele tarii, exista obiceiuri si obiceiuri.

Poate cel mai de notorietate e unul din zona Transilvaniei, cunoscut sub numele de "stropit". Potrivit acestui obicei - preluat de la maghiari - baietii merg în familiile în care exista o fata sau mai
multe, pe care le stropesc cu parfum, "ca sa nu se vestejeasca".
"Stropitul" este pastrat si azi si reprezinta un bun prilej pentru o reîntâlnire cu prietenii, si, în fond, de distractie.